Bewust eten

Rode bieten salade

Paleo en orthomoleculair

Gluten, lactose en granenvrij

Voor zowel vegetariërs als vleeseters

 

Wat is Paleo?

Het principe van het Paleo dieet (liever Paleo leefstijl) is gebaseerd op de levenswijze van de oermens; in de tijd dat mensen nog jaagden en verzamelden. Er wordt vanuit gegaan dat de genen van de mens op deze oervoeding zijn ingesteld, aangezien we vele duizenden jaren op deze manier hebben geleefd. Terug naar onze over- overgrootouders, terug naar onze genen. Gezond eten zoals de natuur het heeft bedoeld. Door alleen die dingen te eten waar we ons supergoed bij voelen, voelen we ons weer fit en gezond.De Paleo levensstijl heeft hier een andere oplossing voor: behandel en voorkom ziekte, en bevorder de gezondheid door te eten zoals de oermens at. Kort gezegd bestaat deze oervoeding uit: Groenten, Vis, Vlees, Eieren, Fruit, Noten en zaden. Zoals je ziet bevat het dus geen granen, geen melkproducten, geen peulvruchten en geen suiker. Daarnaast bevat het ook geen chemische toevoegingen.

Wat is orthomoleculaire voeding?

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire voeding streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

De juiste voeding zorgt vooral voor de juiste voeding voor iedere cel. Als iedere cel in het lichaam de juiste stoffen krijgt, kan deze doen wat de cel hoort te doen en bent u dus gezond.

Dat is de theorie volgens de orthomoleculaire denkwijze (kPNI). In de praktijk werkt het grilliger. Vaak merkt u snel effect als u gewoon de aanwijzingen volgt. De doelstelling is dat u dat binnen 2 tot 4 weken ervaart. Vaak merkt u al effecten binnen een paar dagen. Het lichaam reageert snel als u precies de juiste dingen doet.

Advertenties